Beschrijving

Wat heeft Biervliet toch fantastisch mooie historische herenhuizen te bieden! Wij zijn helemaal Ready om deze goed onderhouden monumentale woning oorspronkelijk uit 1780 met magnifieke tuin te laten zien. De witte lijstgevel en de imposante voordeur met sierlijke omlijsting geven direct karakter aan het pand, daar waar de hoge plafonds en de robuuste houten balken smaak geven aan het interieur. 

Bijzonder is dat de tuin misschien nog wel unieker is dan de woning. Met een totale perceeloppervlakte van 2.149 m² midden in het centrum heb je een heus stadspark in je eigen achtertuin. Met diverse wandelpaden en uiterst diverse jarenoude beplanting is het hier optimaal genieten voor de natuurliefhebbers. De tientallen jaren oude wilg en de zeldzame Sequoiaboom (welke de hoogste boomsoort ter wereld is) zijn toch wel de pronkstukken van deze fascinerende tuin. 

Met de combinatie van deze tuin en het herenhuis is hier een uitzonderlijke kans gecreëerd om met beide handen te grijpen. Zoiets bijzonders kom je maar één of twee keer tegen in je leven. En dit alles is te vinden in Biervliet. Biervliet is centraal gelegen in Zeeuws-Vlaanderen, waardoor Terneuzen en de West-Zeeuws-Vlaamse kust binnen 20 minuten aan te rijden zijn. De toeristische wereldsteden Brugge en Gent zijn beiden op ongeveer 45 minuten rijden te vinden om cultuur op te snuiven en voor een culinaire ervaring. Langs Biervliet ligt het natuurgebied de Braakman waar de wandel- en fietsroutes eindeloos zijn.

Indeling

De uitnodigende voordeur met schitterende omlijsting verwelkomen u in het pand. Sinds 2018 is het pand goed opgefrist met lichte kleuren en zijn er nieuwe vloeren gelegd. Dit is goed te zien wanneer we de entree binnen stappen. Deze gang loopt volledig door naar achteren, waardoor je in één stuk door kunt lopen naar de achterdeur naar de tuin. In de gang is een meterkast voorzien welke samen met het elektra in 2000 is vernieuwd. Verder is er voldoende plaats voor opbergkasten en een garderobe. De eerste kamer rechts is een voorkamer welke voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. Realiseer hier een slaapkamer op de begane grond of een kantoor aan huis. De fraaie houten parketvloer ligt hier klaar om af te leggen. De tweede kamer rechts (onder de trap) is de badkamer. Deze is dus op de begane grond gelegen, waardoor gelijkvloers wonen hier zeker ook een optie is. De badkamer is voorzien van een ligbad, een wastafel en een toilet en is afgewerkt met een fraaie tegel. Tenslotte wordt aan de linkerkant van de gang de woonkamer betreden. Deze woonkamer van ca 22 m² is sfeervol ingericht en geeft je warmte middels de gezellige houtkachel. Aansluitend is de landelijke woonkeuken te vinden met veel opbergruimte en voorzieningen zoals een oven, vaatwasser en 5-pits gastoestel met afzuiging.

Eerste verdieping

Middels de trap in de entree wordt de overloop van de eerste verdieping betreden, welke aan weerszijden een slaapkamer heeft. Dit zijn twee zeer grote slaapkamers welke beiden meer dan genoeg ruimte hebben voor een grote kledingkast of walk-in closet, een tweepersoonsbed en eventueel nog een bureau. Wat ook een optie zou kunnen zijn is het splitsen van de kamers in 3 of misschien wel 4 slaapkamers. De overloop is nog voorzien van een apart toilet en een vlizotrap naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping

De tweede verdieping wordt dus bereikt middels de vlizotrap. Deze zolder heeft daglichttoetreding met twee dakvensters en is leuk ingericht als ontspanruimte. Als galerij of hobbyruimte kan je hier prima vertoeven. Zelfs zo’n ruimte is uitermate sfeervol dankzij de authentieke houten balken en spanten. Hier bevindt zich ook de Nefit HR combiketel uit 2000.

Tuin

De fraaie achtertuin is verdeeld over 3 percelen met in totaal ca. 2.000 m² grondoppervlakte. Vanuit de “stadstuin” heb je uitzicht over de kerktoren van Biervliet en met de grote diversiteit aan bomen en planten is privacy en rust gegarandeerd. Wat je hier onder andere tegen kunt komen zijn beukenbomen, esdoorns, berken, een walnotenboom, een dennenboom, jonge appelboompjes, een wilg en de unieke sequoiaboom. Tevens wordt er toegang van achteren verschaft middels een recht van overpad vanuit de singel, waardoor je toch met de auto de tuin in kunt. Ook is er nog een berging verstopt welke plaats biedt voor uw tuingereedschap. De grondwaterput in de tuin is ook ideaal mocht u hier watervoorzieningen op willen aansluiten.

Bijzonderheden

-	Monumentale status omwille van de rechte lijstgevel en voordeuromlijsting met gecanneleerde posten en bovenlicht. 
-	In 2000 gerenoveerd: Elektra en gasleidingen, binnenmuren, betonnen vloeren, ramen en deuren vernieuwd. 
-	Muren in de keuken geïsoleerd.
-	Dakgoot is in 2006 vernieuwd. 
-	Dak van de keuken is in 2008 vernieuwd.
-	CV ketel is een Nefit HR combiketel uit 2000.
-	In 2014 is de voorgevel opnieuw gestukt en is de achtergevel en het houtwerk geschilderd.
-	Houten en kunststof kozijnen met grotendeels dubbel glas.
-	Een magnifieke tuin van ca. 2.000 m². 

Is de interesse gewekt en wilt u het geheel in het echt bekijken? Neem dan gerust contact op met Ready Vastgoed voor een bezichtiging!

Kenmerken