Aardenburg

Aardenburg is de oudste stad van Zeeland. Er is nog veel zichtbaar van de Romeinse tijd wanneer je één van de vele wandelroutes door en langs de stad loopt. In het jaar 170 bouwde Marcus Didius Julianus er zijn Castellum Rodanum. Dit fort is nog zichtbaar in de burchtstraat nabij de Sint Bavokerk. Deze kerk is na het jaar 925 gebouwd en wordt tot één van de topmonumenten van ons land gerekend doordat het de enige kerk is in de Scheldegotiek in Nederland. Een mooi stukje geschiedenis is ook de middeleeuwse Kaaipoort. De eerste poort dateert uit de 13e eeuw, maar deze enige overgebleven stadspoort is van het jaar 1650.

De stad heeft diverse leuke wandelroutes, zoals de Wallenroute, meerdere Poëzieroutes, het kikkerpad en de oude smokkelpaden met zijn 16e eeuwse verdedigingswerken. Het Elderschansbos is een mooi bos om met de hond door te wandelen en aanspraak te hebben met dorpsgenoten. Kikkerstad is een andere naam voor Aardenburg. Kikkers komen op diverse plaatsen terug, zoals in de kikkerfontein op het Kaaiplein. Deze naam is afkomstig van het groene uniform van de plaatselijke fanfare.

In februari wordt Aardenburg omgetoverd tot ’t Uulehat. Een week lang is het feest tijdens de carnavalsfeesten en op de zaterdag heeft het de grootste optocht van de regio.

Aardenburg heeft diverse sportclubs en als enige plaats in de streek een buitenzwembad met een splinternieuwe minigolfbaan. Sportclubs in Aardenburg zijn onder andere de active en gezellige tennisvereniging T.C. Sjef, de voetbalclub AVC Aardenburg en de handboogclub Sint Sebastiaan die in 2017 nog een EK heeft georganiseerd!

Wonen in Aardenburg

Nieuwbouw is steeds meer in opkomst in Aardenburg. Voor starters, maar ook voor ouderen zijn er nu lopende projecten. Bij het binnenrijden van Aardenburg langs het Elderschansbos kan je heerlijk in een bosrijke omgeving wonen aan de Herendreef. Ook de Wandeldreef geeft je het gevoel dat je in een bos woont. Deze stad heeft een leuke mix van authentiek wonen en moderne woningen in de wijken. In het centrum in de Weststraat zijn diverse cafés en een bakkerij gelegen. Aan de Peurssensstraat vind u een Jumbo voor al uw boodschappen.

Woningaanbod in Aardenburg

Terug Neem contact met ons op