Ontdek Zeeuws-Vlaanderen

Aardenburg

Nieuwbouw is steeds meer in opkomst in Aardenburg. Voor starters, maar ook voor ouderen zijn er nu lopende projecten. Bij het binnenrijden van Aardenburg langs het Elderschansbos kan je heerlijk in een bosrijke omgeving wonen aan de Herendreef. Ook de Wandeldreef geeft je het gevoel dat je in een bos woont. Deze stad heeft een leuke mix van authentiek wonen en moderne woningen in de wijken. In het centrum in de Weststraat zijn diverse cafés en een bakkerij gelegen. Aan de Peurssensstraat vind u een Jumbo voor al uw boodschappen. 

Meer over Aardenburg

Aardenburg

Biervliet

Nieuwbouw is enorm in opkomst. Het bedrijf Vervaet investeert in de stad en zorgt nu, maar zeker ook de komende jaren voor voldoende nieuwe projecten. Tot op heden zijn er tussen- en hoekwoningen gerealiseerd in de Schoolstraat en de Jacoba van Beierenstraat. Vrijstaande en 2-onder-1 kap woningen worden op dit moment gebouwd in de I.C. van der Lindestraat. Houdt ons zeker in de gaten voor de nieuwe projecten die zeker nog zullen komen!

Meer over Biervliet

Biervliet

Breskens

Woningen in Breskens zijn erg populair en dit is doorgaans terug te zien in de huizenprijzen, die iets hoger liggen dan de omringende dorpen/ steden. Eén van de populairste wijken is Ghistelkerke. U passeert de nieuwe basisschool bij het binnenrijden van deze wijk. De vraag is aanzienlijk en hier wordt op dit moment goed op ingespeeld met diverse nieuwbouwprojecten. Zo is nieuwbouw in de Roode Polder in de afgelopen jaren gerealiseerd en het nieuwste project is het appartementencomplex Pharos Residence aan de vissershaven. Recreatie is ook erg belangrijk en dit is terug te zien aan diverse recreatieparken, zoals Strandpark Scheldeveste van Roompot. 

Meer over Breskens

Breskens

Cadzand

Cadzand-Dorp wordt vooral bewoond door de lokale bewoners en de gemeente probeert er hier voor te zorgen dat dit zo blijft door recreatieverhuur niet toe te staan. Hier kunt u eigenaar zijn van leuke authentieke woningen.

Knokke heeft veel invloed op de rijke ontwikkeling van Cadzand-Bad. Door de luxe hotels en appartementencomplexen die gebouwd worden is de belangstelling voor een appartement met zeezicht groot. De Belgen die in Knokke uitgekeken zijn komen graag de grens over om van de natuur en de kleinschaligheid van Cadzand-Bad te genieten. Diverse projecten staan nog op het programma om gebouwd te worden. Komt u uit België, dan kunt u genieten van grote fiscale voordelen in vergelijking met Nederland, kom zeker eens vrijblijvend langs voor informatie over deze voordelen. 

Meer over Cadzand

Cadzand

Eede

In vergelijking met naburige plaatsen kunt u voor relatief weinig geld een woning kopen in Eede. Doordat 90% van de woningen in de Tweede Wereldoorlog is verwoest kenmerkt Eede zich door relatief jonge bebouwing. Vanuit Eede staat u op ongeveer 5 minuten in Maldegem en binnen 20 minuten in Brugge. Ook de expresweg snel bereikbaar, waardoor u vlot in Knokke of Antwerpen staat. Aardenburg is de dichtstbijzijnde Nederlandse plaats met onder andere een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Doordat Eede een grensdorp is, is er een relatief groot industrieterrein aanwezig met voldoende bedrijvigheid.

Meer over Eede

Eede

Groede

Houdt u van een woning met karakter en wilt u toch dicht bij de zee wonen, dan moet u hier zijn. Diverse monumentale panden in de smalle straten zijn hier erg gewild. Met de fiets staat u binnen 10 minuten aan het strand bij Beachhouse 25, strandpaviljoen Puur of de Vrijbuyter voor een hapje of een drankje. U moet er hier rekening mee houden dat de huizenprijzen gemiddeld iets hoger liggen dan de omringende dorpjes. Ook hier is er recent nog nieuw gebouwd, bijvoorbeeld in de Burgemeester J.C. Everaarslaan, met een aantal schitterende vrijstaande woningen.

Meer over Groede

Groede

Hoofdplaat

Wilt u wonen aan de kust en niet te veel geld kwijt zijn, dan is Hoofdplaat zeker aan te raden. Het dorp is (nog) niet ontdekt bij het toerisme dat nu te vinden is tussen Cadzand en Breskens en dat is terug te zien in de huizenprijzen. Hoofdplaat wordt vooral bewoond door de plaatselijke bevolking en kent een aantal leuke woonwijken.

Meer over Hoofdplaat

Hoofdplaat

Yzendijke 

IJzendijke kent diverse woonwijken. Zo kunt u wonen in het authentieke centrum met verschillende monumentale woningen, maar zijn er ook diverse nieuwbouwwijken bij gekomen. In de jaren 80 is er veel gebouwd in de wijk aan de Kleine Jonkvrouwstraat met vrijstaande- en tussenwoningen. Aan deze wijk is de basisschool de Schuttershoek en het verzorgingscentrum Emmaus verbonden. Vanaf 1997 is de nieuwbouwwijk langs de Mauritsweg ontstaan met onder andere de Stevinstraat met luxe vrijstaande- en 2-onder-1 kap woningen. De nieuwste wijk is de Groote Jonkvrouw. Hier wordt al sinds 2009 nieuw gebouwd en is men op dit moment bezig met de verkoop van de laatste fase, fase 3. De basisschool het Molenbolwerk is meer verbonden met deze wijk.

Meer over IJzendijke

IJzendijke

Nieuwvliet

Nieuwvliet-dorp bestaat uit enkele leuke straatjes waar u diverse karakteristieke woningen tegen komt. Tevens wordt er hier en daar nog nieuw gebouwd, zoals aan de Cadzandseweg en de Prinses Wilhelminastraat. Nieuwvliet-Bad heeft verschillende nieuwe projecten voor de boeg, zo wordt op dit moment het nieuwe Roompotpark opgeleverd en zal bijvoorbeeld Duynzande bij de manege zijn intrede gaan doen.

Meer over Nieuwvliet

Nieuwvliet

Oostburg

Er zijn verschillende wijken terug te vinden in Oostburg. Zo is er de wijk in de Oude Stad, hier staan leuke vooroorlogse en herbouwde hoek- en tussenwoningen. In de jaren 70 is de wijk bij de Schuttebocht gebouwd, hier vindt u verschillende bungalows. Tussen de jaren 70 en 90 zijn de meeste ‘nieuwe’ wijken gebouwd. Het gaat hier vooral om de planetenwijken grenzend aan de grote beer, van de jupiter tot de venus. Dit zijn erg fijne wijken met voor ieder wat wils, appartementen, tussen-, hoek-, 2-onder-1 kap- en tussenwoningen. In de beginjaren 2000 tot 2010 zijn er nog een aantal appartementsgebouwen geplaatst, zoals aan de Dierkensteenweg en de Pastoor van Genklaan. Het laatste nieuwbouwproject ‘de Vijzel’ is in 2019 gerealiseerd aan de markt met 5 appartementen. De vraag naar koopwoningen is groot in Oostburg in het aanbod blijft gering.

Meer over Oostburg

Oostburg

Retranchement

Door de opkomst van tweede bewoning vanuit België stijgen de huizenprijzen in Retranchement aanzienlijk. Dit komt mede door de luxe renovaties van de authentieke woningen in het dorpje. Betaalbare woningen zijn nog te vinden in onder andere de Prins Mauritsstraat met hoek- en tussenwoningen. 

Meer over Retranchement

Retranchement

Sluis

Naast de winkelstraten is er nog voldoende ruimte om in één van de wijken te wonen. Het heeft 2.340 inwoners en is daarmee ook één van de grotere steden van de regio. Binnen de stadswallen zijn er in principe 2 grote woonwijken met voornamelijk tussen- en 2-onder-1 kap woningen. Sluis heeft ook een basisschool en verschillende sportverenigingen voor de kinderen. Buiten de stadswallen wordt een grote nieuwe woonwijk gebouwd. Groenevelt fase 1 is in de afgelopen jaren volledig afgebouwd en fase 2 staat op het punt om te starten. Deze moderne woningen zorgen voor een mooi straatbeeld en zijn populair in de regio. 

Meer over Sluis

Sluis

Schoondijke

Na 1945 is Schoondijke volledig herbouwd en daardoor zal je geen authentieke woningen uit de begin jaren 1900 tegenkomen. Schoondijke heeft geen recente nieuwbouw en je zult er vooral wonen in tussen- en hoekwoningen. In het noorden van het dorp bevindt zich het “Technopark” met technisch georiënteerde bedrijven. Wonen in Schoondijke is ideaal als je werkt hebt in de omgeving. Je staat snel op de N61, waardoor steden als Breskens, Oostburg en Terneuzen vlot bereikbaar zijn. 

Meer over Schoondijke

Schoondijke

Sint Kruis

Sint Kruis is een rustig dorp met de meeste bebouwing aan de Roeselaerestraat. Aan deze straat ligt vooral vrijstaande bebouwing.

Meer over Sint Kruis

Sint Kruis

Waterlandkerkje

Waterlandkerkje is in de Tweede Wereldoorlog gespaard gebleven, waardoor het een uitvlucht was voor mensen uit de omgeving, die al snel in het dorp bleven wonen. In de jaren 60 trokken veel jonge gezinnen weg door het gebrek aan nieuwbouwwoningen. Na 1970 zijn er weer nieuwe woningen gebouwd, vooral 2-onder-1 kap en vrijstaande woningen, wat ervoor heeft gezorgd dat het dorp weer een impuls heeft gekregen.

Meer over Waterlandkerkje

Waterlandkerkje

Zuidzande

Het woningaanbod in Zuidzande is één van de meest diverse in de regio. Door de Belgische invloeden in het dorp, zoals deze ook in Retranchement te zien zijn, zijn er veel verschillen te zien in de huizenprijzen. De authentieke woningen aan de Sluissedijk, Sluissestraat en de Dorpsstraat zijn erg in trek bij de kopers voor tweede bewoning, vanwege het karakter en de mooie zichten over het landschap. De woningen in de andere straten zijn over het algemeen beter betaalbaar voor de lokale inwoners en starters met voor elk wat wils van tussenwoningen tot vrijstaande woningen. 

Meer over Zuidzande

Zuidzande

Rest Zeeuws Vlaanderen

De gemeente Terneuzen heeft tal van mogelijkheden voor de lokale bewoners. Toerisme en tweede bewoning zie je hier veel minder dan in het westelijk en oostelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen. Dorpen als Sluiskil en Hoek hebben gemiddelde verkoopprijzen die onder één van de lagere van Nederland vallen, maar daar tegenover heb je de nieuwbouwwijk Othene met tal van moderne nieuwbouwwoningen in een natuurlijke omgeving. Voor alle informatie over wonen in deze regio, neem zeker even contact met ons op. 

Oost Zeeuws-Vlaanderen is de gemeente Hulst. De gemeente heeft een totaal van 27.524 inwoners verdeeld over 14 kernen en vele buurtschappen. In de gemeente bevinden zich verschillende natuurgebieden en de meest noemenswaardige is het Verdronken Land van Saeftinghe in het noord-oosten van de gemeente, het grootste brakwaterschor van Europa. De gemeente strekt van Vogelwaarde tot Nieuw Namen. Op 30 kilometer van de gemeente is Antwerpen gelegen. Hulst is een stand met veel aantrekkingskracht op Vlaamse toeristen vanwege de bourgondische mogelijkheden van de stad. In 1615 werd de stad door de Spanjaarden voorzien van uitgebreide vestingwerken met gracht die tegenwoordig nog te zien zijn.

Vanwege de wallen rondom Hulst wordt er in het centrum nauwelijks nieuwbouw geplaatst en vindt je vooral oudere, maar karakteristieke woningen in de smalle straatjes. Ten noorden van Hulst is er vanaf de jaren 70 veel gebouwd, zo zijn er grote wijken met voor ieder wat wils, van appartementen tot vrijstaande woningen. De overige dorpen en steden zijn relatief kleine kernen met diverse bebouwing.

Meer over Rest Zeeuws Vlaanderen

Rest Zeeuws Vlaanderen