Rest Zeeuws Vlaanderen

Midden Zeeuws-Vlaanderen kent de gemeente Terneuzen. Niet Middelburg, niet Goes, maar Terneuzen is de grootste gemeente van Zeeland met 54.589 inwoners. De gemeente strekt van Biervliet in het Westen en Koewacht in het Oosten en kent 13 officiële kernen met een groot aantal buurtschappen. Terneuzen heeft een belangrijke functie voor de scheepvaart richting Gent. Het kanaal van Gent-Terneuzen begint met de grote sluizen in Terneuzen waar regelmatig indrukwekkend grote schepen doorheen varen. Jaarlijks passeren hier zo’n 70.000 schepen wat ervoor zorgt dat Terneuzen het economisch hart is van Zeeuws-Vlaanderen. Grote bedrijven zoals Dow Chemical en Yara zijn hier gevestigd en zorgen voor een groot deel van de werkgelegenheid in de regio.

In de stad is voldoende te beleven. Je kunt er een mooi dagje vertoeven in het winkelcentrum, maar je kan er zelfs in de zomer skiën in Skidôme. Voor een avondje uit zijn er vele restaurants, een grote bioscoop en het Scheldetheater met optredens van de grootste Nederlandse artiesten. Festivals zijn er ook genoeg met het Foodfest in Othene, het Zeeland Jazz festival en Festival de Ballade, waar jaarlijks de Lamaketta’s samenkomen aan het sluizencomplex.

Een belangrijke oversteek naar ‘de overkant’ wordt vanaf Terneuzen gemaakt door de 6,6km lange Westerscheldetunnel uit 2003.

Wonen in Midden Zeeuws-Vlaanderen

De gemeente Terneuzen heeft tal van mogelijkheden voor de lokale bewoners. Toerisme en tweede bewoning zie je hier veel minder dan in het westelijk en oostelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen. Dorpen als Sluiskil en Hoek hebben gemiddelde verkoopprijzen die onder één van de lagere van Nederland vallen, maar daar tegenover heb je de nieuwbouwwijk Othene met tal van moderne nieuwbouwwoningen in een natuurlijke omgeving. Voor alle informatie over wonen in deze regio, neem zeker even contact met ons op.

Wonen in Oost Zeeuws-Vlaanderen

Oost Zeeuws-Vlaanderen is de gemeente Hulst. De gemeente heeft een totaal van 27.524 inwoners verdeeld over 14 kernen en vele buurtschappen. In de gemeente bevinden zich verschillende natuurgebieden en de meest noemenswaardige is het Verdronken Land van Saeftinghe in het noord-oosten van de gemeente, het grootste brakwaterschor van Europa. De gemeente strekt van Vogelwaarde tot Nieuw Namen. Op 30 kilometer van de gemeente is Antwerpen gelegen. Hulst is een stand met veel aantrekkingskracht op Vlaamse toeristen vanwege de bourgondische mogelijkheden van de stad. In 1615 werd de stad door de Spanjaarden voorzien van uitgebreide vestingwerken met gracht die tegenwoordig nog te zien zijn.

Vanwege de wallen rondom Hulst wordt er in het centrum nauwelijks nieuwbouw geplaatst en vindt je vooral oudere, maar karakteristieke woningen in de smalle straatjes. Ten noorden van Hulst is er vanaf de jaren 70 veel gebouwd, zo zijn er grote wijken met voor ieder wat wils, van appartementen tot vrijstaande woningen. De overige dorpen en steden zijn relatief kleine kernen met diverse bebouwing.

Terug Neem contact met ons op