Biervliet

Wanneer u Biervliet passeert rijdt u het westelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen binnen. Het behoort nog tot de gemeente Terneuzen.

Biervliet was in de 13e eeuw een bloeiende havenstad waar visserij en zoutwinning centraal stonden. Door dijkdoorbraken rond 1400 is Biervliet zelfs even een eiland geweest. In de 17e eeuw is Biervliet veranderd in een fort en is er weer verbinding gemaakt met het vaste land. De Braakman is nog een restant van de verbinding met zee en is in 1952 afgesloten. De Braakmanpolders nabij Biervliet zijn mooie natuurgebieden waar eindeloze wandelroutes doorheen lopen.

Aan te raden bezienswaardigheden zijn de PKN-kerk, de Onze-Lieve-Vrouw kerk en de Molen de Harmonie. Bezoek zeker op de zaterdagochtend de streekmarkt op de markt van Biervliet. Hier zijn tevens een bakkertje en snackbar te vinden.

Ieder hemelvaart weekend vinden in Biervliet de Geuzenfeesten plaats. In 1573 werd Biervliet in bezit genomen door de Watergeuzen en zijn de Spanjaarden verdreven. Sinds 1973 wordt dit moment herdacht met 3 dagen feest. Om de 5 jaar is dit een extra groot feest met een historische optocht.

Aan de rand van Biervliet is een voetbal- en tennisvereniging te vinden en kan je heerlijk wandelen door het Poortbos. Ook is er een nieuwe basisschool en skatepark voor de kinderen.

Wonen in Biervliet

Nieuwbouw is enorm in opkomst. Het bedrijf Fluvium investeert in de stad en zorgt nu, maar zeker ook de komende jaren voor voldoende nieuwe projecten. Tot op heden zijn er tussen- en hoekwoningen gerealiseerd in de Schoolstraat en de Jacoba van Beierenstraat. Vrijstaande en 2-onder-1 kap woningen worden op dit moment gebouwd in de I.C. van der Lindestraat. Houdt ons zeker in de gaten voor de nieuwe projecten die zeker nog zullen komen! 

Woningaanbod in Biervliet

Terug Neem contact met ons op