Breskens

Breskens staat bekend om zijn vissers- en jachthaven en heeft 4.650 trotse Bressiaanders als inwoners. Na Oostburg is dit het dorp met de meeste inwoners in de regio. Breskens ligt aan de monding van de Westerschelde en is in 1517 gesticht. Breskens heeft een belangrijke verbinding naar Vlissingen. Nu kan je te voet of met de fiets met de Ferry naar de overkant. Een belangrijke verbinding in het openbaar vervoer, maar ook erg in trek bij toeristen en dagjesmensen. Voor de opening van de Westerscheldetunnel bij Terneuzen in 2003 was er nog een autoveerdienst. Van de veerhaven is er nog het één en ander zichtbaar.

Ook is er een vissershaven. Hier kunt u het visserijmuseum nog bezoeken. Deze haven is op dit moment in herontwikkeling met de komst van het appartementencomplex Pharos Residence. De jachthaven biedt plaats voor vele plezierschepen. Daarnaast is het appartementencomplex Port Scaldis gelegen. Vanuit deze appartementen welke in 1996 gebouwd zijn heeft u een schitterend uitzicht over de Westerschelde.

Het hoogtepunt van het jaar voor de Bressiaanders, maar ook voor de toeristen zijn de visserijfeesten welke in het eerste weekend van augustus plaatsvinden. Op het spuiplein is er altijd iets te doen. De vele restaurants hier zitten regelmatig vol, zeker in de zomermaanden. Hier is ook een winkelcentrum te vinden met een Plus, Blokker, Etos en een Primera. Bakkerij Willemsen zorgt er met zijn verse broden voor dat u elke ochtend een heerlijk ontbijt kunt klaarmaken voor uw partner. Ook de Jumbo is terug te vinden in Breskens voor uw dagelijkse boodschappen.

De natuur aan de kust van Breskens is zoals je deze nergens anders in Nederland zult tegenkomen met uitgestrekte duinpaden en het nieuwe natuurgebied ‘de Waterdunen’ nabij de vuurtoren. Voor een verkoelend drankje of een uitgebreid driegangen menu kunt u in de diverse strandpaviljoens langs deze duinen terecht. Tips zijn BAZ (Breskens aan zee), ’t Halve Maentje, Loods tien, het vernieuwde Puur en Beachhouse 25 (een aanrader voor de jeugd).

Het clubleven is ook sterk aanwezig op het sportpark Baersande. Tennisvereniging De Boskreek is een vooruitstrevende vereniging met de enige padelbaan in Zeeland. Daarnaast is de enige korfbalvereniging van west Zeeuws-Vlaanderen er gelegen en kunt u de derde helft ervaren bij voetbalvereniging Breskens.

Wonen in Breskens

Woningen in Breskens zijn erg populair en dit is doorgaans terug te zien in de huizenprijzen, die iets hoger liggen dan de omringende dorpen/ steden. Eén van de populairste wijken is Ghistelkerke. U passeert de nieuwe basisschool bij het binnenrijden van deze wijk. De vraag is aanzienlijk en hier wordt op dit moment goed op ingespeeld met diverse nieuwbouwprojecten. Zo is nieuwbouw in de Roode Polder in de afgelopen jaren gerealiseerd en het nieuwste project is het appartementencomplex Pharos Residence aan de vissershaven. Recreatie is ook erg belangrijk en dit is terug te zien aan diverse recreatieparken, zoals Strandpark Scheldeveste van Roompot.

Woningaanbod in Breskens

Terug Neem contact met ons op