Cadzand

Cadzand kunnen we in 2 plaatsen verdelen: Cadzand-dorp en Cadzand-Bad.

Cadzand-dorp is ongeveer 2 kilometer uit de kust gelegen en heeft zijn authentieke karakter goed behouden. Het dorp is rondom de Mariakerk (uit begin 14e eeuw) gebouwd en wordt binnen gereden langs de windmolen ‘Nooitgedacht’.

Cadzand-Bad is de eerste badplaats wanneer je de Belgische grens passeert. Aan de andere kant van de grens is Knokke gelegen en de invloeden vanuit Knokke zijn in de afgelopen 10 jaar kenmerkend voor de ontwikkeling van Cadzand-Bad. Diverse hoogwaardige hotels en appartementencomplexen zijn hier ontwikkeld en zijn al erg populair bij de toeristen en de Belgen als tweede bewoning. De goed behouden natuur vanuit het natuurgebied ‘het Zwin’ en de diverse (sterren) restaurants, zoals Pure C en AIRrepublic zijn bij uitstek de trekpleister van deze badplaats.

Er wordt veel georganiseerd in Cadzand-Bad, zoals het Foodfest, waarbij sterrenkoks als Sergio Herman en Syrco Bakker aanwezig zijn. Ook wordt 2 keer per jaar het vliegerfeest georganiseerd met tientallen professionele hightech vliegers.

Wonen in Cadzand-Dorp

Cadzand-Dorp wordt vooral bewoond door de lokale bewoners en de gemeente probeert er hier voor te zorgen dat dit zo blijft door recreatieverhuur niet toe te staan. Hier kunt u eigenaar zijn van leuke authentieke woningen.

Wonen in Cadzand-Bad

Knokke heeft veel invloed op de rijke ontwikkeling van Cadzand-Bad. Door de luxe hotels en appartementencomplexen die gebouwd worden is de belangstelling voor een appartement met zeezicht groot. De Belgen die in Knokke uitgekeken zijn komen graag de grens over om van de natuur en de kleinschaligheid van Cadzand-Bad te genieten. Diverse projecten staan nog op het programma om gebouwd te worden. Komt u uit België, dan kunt u genieten van grote fiscale voordelen in vergelijking met Nederland, kom zeker eens vrijblijvend langs voor informatie over deze voordelen.

Woningaanbod in Cadzand

Terug Neem contact met ons op