Eede

Wanneer u vanaf Maldegem de grens oversteekt, rijdt u direct Eede binnen. Eede is in de 17e eeuw ontstaan en kent nu 900 inwoners, waarvan 50% van Belgische afkomst is. De huidige kerk die u in het centrum van Eede ziet is in 1951 ingewijd, de oude kerk was verwoest tijdens de bevrijding door de Canadezen in 1944. In 1945 heeft Koningin Wilhelmina voor het eerst terug voet gezet in Nederland in Eede. Hiervan is aan de rijksweg een herkenbaar monument terug te zien.

Langs Eede vindt u diverse kreken waarlangs u kunt wandelen of fietsen, zoals de Oude Biezenkreek, de Valeiskreek en de Eekloose Watergang. De rest van het gebied bestaat uit akkerbouw en veehouderij.

Wonen in Eede

In vergelijking met naburige plaatsen kunt u voor relatief weinig geld een woning kopen in Eede. Doordat 90% van de woningen in de Tweede Wereldoorlog is verwoest kenmerkt Eede zich door relatief jonge bebouwing. Vanuit Eede staat u op ongeveer 5 minuten in Maldegem en binnen 20 minuten in Brugge. Ook de expresweg snel bereikbaar, waardoor u vlot in Knokke of Antwerpen staat. Aardenburg is de dichtstbijzijnde Nederlandse plaats met onder andere een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Doordat Eede een grensdorp is, is er een relatief groot industrieterrein aanwezig met voldoende bedrijvigheid.

Woningaanbod in Eede

Terug Neem contact met ons op