Groede

Als u in een gezellig dorpje wilt wonen, dan is Groede absoluut een aanrader. Steeds meer mensen ontdekken de monumentale panden in de nauwe straatjes aan en rond het marktplein. Het marktplein ligt rondom de Grote kerk uit de 15e eeuw, welke al vele overstromingen en oorlogen overleeft heeft en moet zeker ontdekt worden met de sfeervolle restaurantjes, zoals Etablissement 1880 en de Drie Koningen. Loop zeker eens door de Slijkstraat. Hier krijgt u het gevoel dat u een stap terug doet in de tijd en even door de Middeleeuwen loopt. De goed behouden huizen, de bakkerieje en het Vlaemsche Erfgoed zijn zeker een aanrader om eens binnen te stappen.

Groede Podium is zeker een leuke plaats om ook eens te bezoeken. Dit is een voormalig Duits Bunkerdorp en later een hertenpark en erg indrukwekkend om te zien.

Wonen in Groede

Houdt u van een woning met karakter en wilt u toch dicht bij de zee wonen, dan moet u hier zijn. Diverse monumentale panden in de smalle straten zijn hier erg gewild. Met de fiets staat u binnen 10 minuten aan het strand bij Beachhouse 25, strandpaviljoen Puur of de Vrijbuyter voor een hapje of een drankje. U moet er hier rekening mee houden dat de huizenprijzen gemiddeld iets hoger liggen dan de omringende dorpjes. Ook hier is er recent nog nieuw gebouwd, bijvoorbeeld in de Burgemeester J.C. Everaarslaan, met een aantal schitterende vrijstaande woningen.

Woningaanbod in Groede

Terug Neem contact met ons op