Hoofdplaat

Hoofdplaat is het laatste kustdorp aan de lange kustlijn van West Zeeuws-Vlaanderen. Het tegenwoordige Hoofdplaat is ontstaan toen in 1778 de Hoofdplaatpolder is drooggelegd en is hiermee het jongste dorp van de regio. Inclusief de nabijgelegen buurtschappen Nummer Eén, Slijkplaat en Hoogeweg telt Hoofdplaat 780 inwoners.

Het rustige Hoofdplaat heeft genoeg om in contact te komen met de buurtbewoners, denk hierbij aan Bakkerij Verdonck voor al uw brood en kleine boodschappen in de mini supermarkt, maar ook aan restaurant/café/hotel de Vriendschap, erg populair bij de lokale bewoners en passanten. Het recreatiepark Village Scaldia is goed herkenbaar aan de gekleurde huisjes aan de dijk en zorgt voor een extra toestroom van toeristen. In het buurtschap Slijkplaat vindt u de Kromme Watergang van Edwin Vinke, een absolute aanrader voor de culinaire genieter met de twee Michelinsterren.

Een aanrader is de wandelroute ’t Ommetje. Dit is “’t Mooiste Ommetje van Zeeland’. Een wandelroute van ongeveer 6 km. In het eerste weekend van november heeft Hoofdplaat een enorme toestroom van wandelaars. Ter nagedachtenis van de bevrijding door de Canadezen na de tweede wereldoorlog wordt deze 33 km lange tocht naar Knokke gelopen.

Wonen in Hoofdplaat

Wilt u wonen aan de kust en niet te veel geld kwijt zijn, dan is Hoofdplaat zeker aan te raden. Het dorp is (nog) niet ontdekt bij het toerisme dat nu te vinden is tussen Cadzand en Breskens en dat is terug te zien in de huizenprijzen. Hoofdplaat wordt vooral bewoond door de plaatselijke bevolking en kent een aantal leuke woonwijken.

Woningaanbod in Hoofdplaat

Terug Neem contact met ons op