Schoondijke

Schoondijke is een jong dorp uit het jaar 1652 en in de Tweede Wereldoorlog ernstig getroffen. Na de oorlog is het nagenoeg volledig herbouwd en dat is terug te zien aan het kaarsrechte stratenplan en de typische naoorlogse architectuur. Het buurtschap Sasput behoort tot Schoondijke.

Tot 2017 was het centrum van Schoondijke een kruispunt waar vier hoofdwegen samen kwamen. Dankzij de nieuwe rondweg rond Schoondijke komt het doorgaande verkeer niet meer door het dorp, wat ervoor heeft gezorgd dat het centrum mooi opnieuw is ingericht.

Aan de rand van Schoondijke staat de Hulsters Molen uit 1884 welke nog elke zaterdag te bezoeken is. Grenzend aan de molen ligt de Molenkreek, waar een mooie wandeling langs gemaakt kan worden.

Schoondijke heeft zijn eigen tennis- en voetbalvereniging. Ideaal om de kinderen van het clubleven te laten genieten.

Wonen in Schoondijke

Na 1945 is Schoondijke volledig herbouwd en daardoor zal je geen authentieke woningen uit de begin jaren 1900 tegenkomen. Schoondijke heeft geen recente nieuwbouw en je zult er vooral wonen in tussen- en hoekwoningen. In het noorden van het dorp bevindt zich het “Technopark” met technisch georiënteerde bedrijven. Wonen in Schoondijke is ideaal als je werkt hebt in de omgeving. Je staat snel op de N61, waardoor steden als Breskens, Oostburg en Terneuzen vlot bereikbaar zijn.

Woningaanbod in Schoondijke

Terug Neem contact met ons op